De helende stem

We hebben allemaal een stem met een totaal uniek geluid. Zelfs zo, dat als we iemand vele jaren niet gezien hebben, we diegene vaak als eerste aan de stem herkennen. 

Deze stem gebruiken we als expressiemiddel voor wat er in ons leeft, of ter communicatie daarvan. Daarbij is de stem ook een medium om onbewuste gebieden in onszelf te leren kennen, in beweging te brengen en tot uiting te laten komen. Dit vermogen van de stem is vaak ondergesneeuwd geraakt door allerlei invloeden van buitenaf, waardoor de unieke kwaliteiten ervan ons niet langer kunnen dienen. 

Helende cirkel

De stem is in wezen een bron van vreugde: haar trilling in ons heeft het vermogen pijnplekken te bereiken en te ‘vergruizen’. Door de stem vrijheid te geven in haar wezenlijke energie, stromen geblokkeerde energieën als vuildeeltjes in schoon water naar buiten. Maar andersom heeft de stem ook een bijzonder vermogen wat gelegen is in de verbinding tussen ons fysieke, emotionele en mentale ‘lichaam’, waardoor de unieke eenheid hiertussen hervonden kan worden door middel van de stem zelf. De stem heeft dus een helende werking zowel van binnen naar buiten als van buiten naar binnen en het ‘Ken uzelve’ kan dus via de stem gevonden worden!

De workshop is bedoeld deze werking van de stem te gaan ervaren door middel van allerlei fysieke en mentale ‘ingangen’ die ik aanbied. De stem zodoende aanmoedigen haar onontdekte mogelijkheden prijs te geven en aan de andere kant haar voedende, helende werking naar ons innerlijk toe de kans te geven. Ik ervaar het als een groot voorrecht deze kunst te beoefenen want in de stem hoor ik ‘de hele mens’.