“KOM TOT BEZINGING”

“KOM TOT BEZINGING”

Een workshop voor mensen die willen zingen omdat ze al ervaren hebben of graag willen ervaren dat er een wonderbaarlijke werking vanuit gaat. Het kruispunt waarop onze stem zich beweegt zowel naar binnen, diep contact makend met ons zelf, als naar buiten, verbinding leggend met alles om ons heen.  

Zo doet het bezingen van alles wat er in je leeft en geuit wil worden, ons bezinnen op wie we zijn!

In de eerste samenkomsten gaan we bezingen: onze vreugde, verlangen en verdriet…Alles wat er op dat moment is, is welkom, niets is ongewenst want alles is de basis voor jouw eigen lied!
Vanuit fysieke en meer meditatieve oefeningen, spelletjes, beweging, improvisatie en het zingen van liedjes, mantra’s en canons, komen we tot een indringende zang-stemervaring met onszelf en met elkaar.

Geen doel, behalve onze stem de sleutel laten zijn om de deur naar binnen óf naar buiten open te laten gaan…
Geen ideaal, behalve het samenklinken, simpelweg vanuit jouw bestaan…
Geen verwachting, behalve die van speelse vrijheid en klinkend Zijn!
Geen verbod, want alles is welkom wat onze stem ons openbaart!

In de latere samenkomsten gaan we ons meer richten op samenklank en eenvoudig koorrepertoire. Wie weet is er zo in ons laatste samen-zing-moment wel een heus nieuw koor(tje) ontstaan..!

Franciska Dukel heeft als zangeres, pianiste en coach een rijke ervaring in het werken met mensen die willen zingen of pianospelen. Of het nou gaat om mensen die beginnend zijn op het zangpad of om (semi)professionals, het coachen van de mens die wil zingen is haar lust en haar leven. 
Of het nou omwille van de muziek en het zingen gaat, of omwille van de bewustwording van jezelf dmv je stem, ze is in beide zeer ervaren en gedreven!

Ze is geen stembevrijder omdat ze weet dat de stem al vrij ís, als we haar maar benaderen vanuit vrijheid! Haar niet vanuit onze bewuste wil aansturen maar vanuit het autonome zenuwstelsel. De kunst om het lichaam het te laten ‘doen’ vanuit de muzikale voorstelling die het lichaam leidt.

Data en plaats worden nader bekend gemaakt.
Wil je deelnemen? Enige ervaring met zingen is fijn en de behoefte om de mogelijkheden van je stem te leren kennen en ontwikkelen.